Spaghetti alla carbonara

de JustLoveCookin in Spaghete, 26 Noi 2010 | 56093 vizualizari

 

Spaghettele alla carbonara nu au origini foarte clare, unii spun ca ar fi inventata de carbunarii din Umbria, care ar fi predat reteta romanilor (din Roma) in secolul XIX, altii sustin ca ar fi inventate de un nobil napolitan care a publicat aceasta reteta in cartea sa de bucate. Oricare ar fi insa origininile, un singur lucru conteaza: SUNT EXTRAORDINAR DE BUNE!

 

INGREDIENTE

  • 250 –300 g spaghetti
  • 150 g bacon/ sunca
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla carbonara:

Intai punem apa la fiert, pentru spaghetti. Apoi taiem bacon-ul in cubulete mici si il punem la prajit intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline pana devine aramiu si crocant.

Spargem 3 oua intr-un castron mare, le batem putin si adaugam parmezanul ras si un praf de sare (eu am pus si 2 linguri de smantana, chiar daca reteta originala nu prevede folosire smantanii).

Punem sare in apa, iar cand fierbe adaugam pastele, pe care le scoatem cu mininum 1 minut inainte de timpul scris pe cutie, oricum puteti sa le gustati, va trebui sa fie ‘al dente’. Scurgem apa si punem pastele in tigaia cu bacon-ul prajit si amestecam bine pentru 30 secunde.

Acum stingem focul sub tigaia cu spaghetti si adaugam totul in caston peste oua, sau ouale in tigaie peste pasta, nu conteaza, depinde in care recipient doriti sa serviti. Odata adaugate pastele, amestecati foarte bine, astfel incat ouale sa se coaca in caldura pastelor.

Serviti imediat ducand direct tigaia sau castronul la masa. Puteti asezona cu inca putin parmezan si piper negru. Nu am mai pozat pasta in farfurie fiindca am vrut sa o servesc repede. Delicatetea sosului format impreuna cu bacon-ul crocant formeaza un duo extraordinar de delicios.

O mica precizare: Daca bacon-ul prajit lasa multa grasime, puteti face ca mine, eu am inclinat cratita si am luat cateva linguri.Am lasat putin cat sa aromatizeze spaghettele. Este un deliciu greu de descris…

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu Ton